Un alt motiv pentru votul obligatoriu

In Romania sunt 20 de milioane de cetateni iar pe listele electorale sunt 18,5 milioane de romani cu drept de vot. Deci oficial avem doar 1,5 milioane de copii intre 0 si 18 ani neimpliniti. Ceea ce logic este imposibil.

Asta inseamna ca pe listele electorale sunt oameni care nu exista in realitate. La extrema cealalta estimativ sunt intre 150000 si 200000 de oameni in Romania care nu au certificat de nastere si nici un fel de act de identitate, oameni reali care oficial nu exista.

Ca sa aflam cine sunt mortii care voteaza propun sa introducem votul obligatoriu iar cei care nu voteaza (cu exceptia unor situatii obiective cunoscute – stare de sanatate, etc.) sa fie amendati cu o suma simbolica. Asa ca la urmatoarele alegeri teoretic vor trebui sa voteze 18,5 milioane de oameni.

Sunt curios sa vad cum ii va amenda statul pe cei care sunt trecuti pe listele electorale dar nu exista in realitate si cum isi vor exercita votul cei care exista dar nu au documente de nastere/identitate.

Cum se face ca in secolul informatiei avem intr-o tara membra UE:
– oameni care exista real dar nu exista oficial si
– oameni care nu exista real dar exista oficial?

Dupa vot vor fi niste milioane de cetateni care nu au votat si politrucii nostri isi vor freca mainile de bucurie ca mai dau niste amenzi si mai incaseaza niste bani din care sa fure ei cat pot. Apoi vor trimite organili’ da’ control sa-i amendeze pe chiulangii. Niste baieti se vor deplasa cu lista in mana la domiciliul celor care nu au votat si vor constata ca acele persoane de fapt nu exista. Asa ca listele electorale vor trebui sa fie actualizate iar alti baieti si fete cu joburi caldute aranjate la stat care ar fi trebuit sa actualizeze listele alea inainte de alegeri vor trebui sa fie concediati.

Cel mai probabil o astfel de idee nu va fi pusa in practica la noi pentru ca mortii trebuie sa voteze si ei ca doar e’ si ei suflete :)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s