Dilema barBOSSului

Din cand in cand ii aud pe unii preocupati de cum ar trebui sa traiasca ceilalti. Si cam toti spun ca trebuie sa fii prezentabil cu diverse ocazii. Si cum la noi ocaziile au legatura cu persoanele si traditia lui „asa se face”, ne trezim ca barbatilor li se spune ca „trebuie” sa fie barbieriti. Ca asa e frumos, sa nu te duci nebarbierit sa nu te vorbeasca lumea. Numai ca mie nu-mi place acest „trebuie”.

Si acum dilema: ce sa facem? Ca noi ne simtim bine cu barba, dar presiunea sociala zice ca nu ne incadram in profilul general acceptat.

E sarbatoare mare si traditia cere sa arati impecabil. De exemplu Craciunul, Pastele, onomastica ta sau a altcuiva. Pai ia stai asa ca Pastele si Craciunul au legatura cu religia, deci cu Isus. Sau ar trebui sa aiba dar acum e mai mult marketing si consumerism. Iar Isus era barbos. Asa este reprezentat peste tot. Si daca Isus era barbos eu de ce sa ma barbieresc cand toata natia sarbatoreste ceva legat de el?

Daca vrem sa-l respectam pe Isus trebuie sa fim barbosi ca el. Barbierindu-ne suntem automat in mod simbolic invers decat Isus si asta suna a blasfemie, erezie, alea alea :)) Daca ne gandim putin doar satanistii fac invers cand e vorba de simbolistica religioasa.

Si sa nu-i uitam pe sfintii al caror nume il purtam. Majoritatea sunt barbati barbosi. Cel putin la ortodocsi. De preoti nu mai zic – astia sunt cam toti niste barbossi in rochii. Sau poate mai corect este barbo$$i la ce sume invart fara bon fiscal.

E clar erezie sa te razi la astfel de ocazii. Deci nu mai ascultati ce zic toti ereticii si pacatosii ;)) si pastrativa barba asa cum e. Fiti si voi barbati in sensul clasic, ca baietei efeminati sunt deja prea multi.

Nu va mai luati dupa toti prostii ci fiti niste barBOSSi adevarati  :)

Reclame

Un gând despre „Dilema barBOSSului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s