Pseudo-iubitorii animalelor

Unii oameni doar se cred mari iubitori ai animalelor dar de fapt ei fac un fel de discriminare pentru ca sunt interesati doar de unele animale iar de altele pare ca nu le pasa deloc. Ori sunt implicati in afacerea cu ONG-uri pentru asa zisa protectie a animalelor dar vedem ca este doar a cainilor ori sunt persoane care au tendinta de a avea in posesie animale ca si cum ar fi doar niste obiecte pentru compensarea emotionala neconstientizata a unor lipsuri din viata lor.

De multe ori animalele de fapt sunt tinute prizoniere, dependente si torturate pentru simplul motiv ca pasarea e menita sa zboare nu sa fie tinuta toata viata in colivie, iar pestele trebuie sa inoate in apele din natura nu sa fie prizonier in acvariu. Tie ti-ar conveni sa traiesti asa? Inchis toata viata dupa gratiile coliviei asteptand pe cineva sa te hraneasca? Evident cu ce vrea si cand vrea.

Chiar si cainii din apartamente la bloc (unde nici oamenii nu ar trebui sa locuiasca) nu sunt intr-o situatie tocmai roza. OK sunt de exemplu pisicile cu stapani care locuiesc la casa, de unde pot iesi singure independent de oameni. Sau porumbeii care zboara liberi si apoi se intorc la casa omului care ii ingrijeste.

Daca iubesti animalele in general de ce pe unele le omori ca sa le mananci carnea (pasari, vaci, oi, porci, pesti, etc.)? Cand cumperi produse din carne de la supermarket de fapt ai o contributie la crima de a ucide acel animal chiar daca te autoamagesti ca nu e asa. Tehnic vorbind toti iubitorii autentici ai amimalelor ar trebui sa fie vegetarieni intr-o forma sau alta.

Te dai aparator autoproclamat al animalelor si al drepturilor lor dar tu mananci carne/peste? Atunci esti fals. De la unele animale te intereseaza sa obtii o forma de profit, fie ca este in bani daca esti intr-o afacere, faima daca participi la concursuri pentru diverse rase de animale sau daca te simti bine cand ai sentimentul de posesie/ca esti stapan asupra unei alte fiinte. Oamenii care procedeaza asa imi par imaturi si superficiali.

Toate animalele sunt egale si ar trebui sa aibe aceleasi drepturi, fara discriminare. Exceptie facand speciile pe cale de disparitie. Cand iesi la miting pentru drepturile cainilor gandeste-te si la dreptul la viata al pasarii, vacii, porcului sau al pestelui pe care l-ai mancat inainte de a iesi din casa.

Daca esti cu adevarat ceea ce pretinzi a fi atunci incurajeaza cresterea vacilor de lapte si a gainilor pentru oua nu a vacilor si gainilor pentru carne.

Cum poti face asta? Simplu. Un prim pas este sa devii lacto-ovo-vegetarian si sa nu mai contribui la cererea de carne pe piata. Apoi poti cumpara lactate si oua de la fermierii care isi cresc vacile, caprele, oile, pasarile, etc. in conditii mai bune decat altii. Adica animalele alea sa aibe macar o curte in care sa se miste si o hrana buna, nu sa stea inchise toata viata lor fara sa vada lumina soarelui doar ca sa produca profit.

Acestea sunt principiile de baza de la care ar trebui sa porneasca oricine se considera un iubitor adevarat al animalelor. De aici se poate construi mai departe ajungand la ONG-uri si adoptii la distanta. Sau de exemplu la construirea de treceri pentru ursi si alte animale inainte de terminarea autostrazii, nu dupa ;)

Ce faci mai departe depinde de tine. Priveste in interiorul tau si intreba-te daca tu intr-adevar iubesti animalele asa cum pretinzi sau de fapt lucrurile nu stau chiar asa.

Reclame

Un gând despre „Pseudo-iubitorii animalelor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s