Care e faza cu pozele pe net – ghid pentru novici

Ai auzit despre piata fotografiilor online si vrei sa inveti si tu cum sa vinzi sau sa cumperi imagini pe internet. OK, o sa-ti prezint pe scurt cam cum sta treaba.

Acest post se adreseaza deopotriva designerilor si fotografilor profesionisti sau amatori care doresc sa beneficieze de avantajele oferite de tranzactionarea imaginilor prin intermediul retelei internet, dar inca nu au suficienta experienta in acest domeniu.

Odata cu progresul tehnologic si scaderea preturilor la produsele electronice tot mai multe persoane isi pot permite sa achizitioneze o camera foto digitala. Cu aceasta se pot face zeci de mii de fotografii care pot fi cu usurinta stocate pe calculator. Dar ce facem acum cu aceste fotografii? Ei bine, o parte din ele pot fi foarte reusite, mai ales daca va straduiti in acest sens, si le puteti pur si simplu vinde pe anumite site-uri ale unor agentii specializate in „royalty free stock photography”. Milioane de oameni din intreaga lume fac un numar impresionant de fotografii care intra in acest sistem. Si tu poti fi unul dintre ei.

Pe de alta parte numarul mare de publicatii, brosuri si alte materiale tiparite, dar mai ales site-urile web, au nevoie permanent de imagini noi pe care designerii sa le foloseasca in proiectele lor. Sistemul „royalty free” le permite acum sa cumpere multe imagini la un pret derizoriu si astfel sa-si canalizeze energia catre procesele ce tin de creativitate si nu spre grijile legate de costuri sau de selectarea imaginilor dintr-o oferta limitata.

Ce trebuie sa faca un fotograf?

In primul rand trebuie sa ai o camera foto digitala cu care sa faci cat mai multe poze pe care sa le aranjezi pe categorii intr-o arhiva personala. Apoi te inscrii la cel putin una dintre agentiile recomandate in acest articol (de preferat la cat mai multe). Nu uita sa studiezi cu foarte mare atentie conditiile de inscriere si caracteristicile pe care trebuie sa le aiba imaginile tale pentru a fi acceptate.

Dupa ce ti-ai creat un cont si ai fost acceptat poti sa-ti upload-ezi imaginile personale pe site-ul agentiei pentru a fi prezentate in vederea vanzarii la mii de potentiali clienti din intreaga lume. Succes la vanzare!

Ce trebuie sa faca un designer?

Esti designer la o companie media de succes? Dar totusi concurenta vine puternic din urma si ai nevoie de idei noi? De imagini noi pe care sa le folosesti in proiectele tale? Nimic mai simplu! Poti cauta ce iti trebuie printre milioanele de imagini pe care diverse agentii specializate le ofera pe internet.

Ceea ce trebuie sa faci este foarte simplu: te inscrii, platesti un abonament ieftin si ai dreptul sa download-ezi o multime de imagini care iti plac.

Nu mai ramane decat sa te relaxezi si sa lasi inspiratia sa-ti aduca idei noi cu care sa spulberi concurenta.

Lista agentiilor de „royalty free stock photography”

Va ofer aici o lista cu cele mai importante agentii cu care lucrez eu si pe care vi le recomand si voua. Nu mai este necesar sa pierdeti timpul ca sa cautati singuri si sa testati diverse variante. Deja am facut eu asta si pentru cei care nu au timp sau nu se pricep. Trebuie doar sa beneficiati de rezultatele pe care le-am obtinut.

Apasati pe numele agentiei pentru a intra pe site-ul ei si a va inscrie:

Fotolia
Dreamstime
Big Stock Photo

Reveniti pe aceasta pagina unde voi pune link-uri catre site-uri noi pe care inca le mai testez pentru a determina daca merita sau nu sa ne inscriem.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s